Ainekset
noin 500 g käsinkuorittuja katkarapuja
4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
nokare voita
1 punasipuli
5 rkl majoneesia
1 rkl sitruunanmehua
½ sitruunan kuori
2 tl konjakkia
ripaus suolaa
1 rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
n. 4 rkl mätiä, esimerkiksi lohen tai siian
VALMISTUSOHJE
1. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti.
2. Sipaise leiville ohuelti voita. Paista leivät rapeiksi ja kullankeltaisiksi kuumalla pannulla.
3. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, sitruunamehu, konjakki, suola, punasipulit, hienonnetut yrtit sekä 3/4 osaa katkaravuista. Nostele seosta leiville. Annostele päälle loput katkaravuista.
Koristele katkarapuleivät mädillä ja tillillä
Annosmäärä: 4 annosta.
Valmistusaika: 30 min
Resepti: Samuil Angelov