Syksyinen suppilovahveropiirakka

1498

750 ml

Viva Valentina Il Classico Organic

Italia >IGP Puglia

-%

1498

750 ml

Viva Valentina Il Classico Organic

Italia >IGP Puglia

-%

Ainekset

Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Mozzarella -juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

 

Täyte
2 kpl sipulia
1 l suppilovahveroita
1 pala purjoa
mustapippuria ja suolaa

 

Munamaito
2 kpl kananmunaa
2 dl ruokakermaa
3 dl juustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Laita uuni kuumenemaan 200c asteeseen.

 

2. Valmista pohja. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää mukaan vesi sekä juustoraaste ja sekoita seos tasaiseksi. Painele taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan. Anna pohjan vetäytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia. Paista taikinapohjaa uunissa 10 minuuttia kunnes juustoraaste kuplii hieman.

 

3. Valmista täyte. Paista hienonnettuja sipuleita ja suppilovahveroita paistinpannulla voissa kunnes kaikki neste on höyrystynyt pois. Mausta sieniseos mustapippurilla ja suolalla. Paloittele purjo ja lisää lopuksi sieniseoksen joukkoon. Kaada sieniseos taikinapohjan päälle. Valmista munamaito sekoittamalla kananmunat ja kerma hyvin keskenään. Kaada munamaito piirakkavuokaan sienien päälle.

 

4. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Paista uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskean värinen.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-6