Ainekset
1 spagettikurpitsa
400 g jauhelihaa
1 pkt pekonia
1 prk tomaattikastiketta
½ ps juustoraastetta
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
Syksyllä kannattaa hyödyntää sesongissa olevia kurpitsoja! Tässä reseptissä jauheliha-pekonikastike saa kaverikseen spagettikurpitsaa, joka kypsyessään muodostaa spagettimaisia suikaleita.
1. Halkaise spagettikurpitsa puoliksi ja kaiverra siemenet pois esimerkiksi lusikan avulla. Lisää kurpitsan päälle oliiviöljyä sekä suolaa. Paahda kurpitsaa uunissa 200 asteessa 40 min – 1 h, riippuen kurpitsan koosta.
2. Paista pannulla pekoni rapeaksi ja siirrä sivuun. Ruskista samalla pannulla jauheliha ja lopuksi heitä pekonit sekaan. Lisää joukkoon myös tomaattikastike sekä mausteet ja sekoita.
3. Ota kurpitsa pois uunista ja kaiverra sisus haarukan avulla spagettimaiseksi. Lisää päälle jauheliha-pekonikastike ja viimeistele annos juustoraasteella ja laita uuniin vielä 10 minuutiksi, tai kunnes juusto on sulanut. Nauti!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 1h 15 min
Noin 2,50€ per annos