Ainekset
1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
suolaa, sahramia/curryä
2 dl kuohukermaa
1 dl persiljasilppua
VALMISTUSOHJE
Hienostunut herkku: sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera! Nappaa talteen myös viinisuositus reseptille.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla. Kaada simpukat kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
3. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen kerma ja ripaus sahramia antamaan makua ja kauniin kultaista väriä. Voit korvata sahramin myös currylla.
4. Keitä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.
