Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa

1298

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 kg tuoreita sinisimpukoita

1iso sipuli

2 rkl voita

2 dl valkoviiniä

suolaa, sahramia

2 dl kuohukermaa

1 dl persiljasilppua

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Voiko olla belgialaisempaa ruokaa kuin Sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera!

  1. Kastike on maustettu ripauksella sahramia, mutta sen voi hyvin korvata esimerkiksi currylla.
  2. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Heitä pois avautuneet yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla. Kaada simpukat kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
  4. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen kerma ja ripaus sahramia antamaan makua ja kauniin kultaista väriä. Keitä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.