Sämpylät joululaatikoista

Ainekset

3 dl joululaatikkoa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettu voi / öljy

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Jäikö sinulle yli joululaatikoita? Valmista niistä sämpylöitä! Oli se sitten porkkana-, lanttu tai bataattilaatikko, tulee näistä sämpylöistä herkullisia!

 

1. Laita kulhoon joululaatikko ja vesi. Sekoita ja lämmitä pikaisesti mikrossa, mutta älä kuumenna liikaa. Lisää suola.

 

2. Yhdistä toisessa kulhossa hiiva ja vehnäjauhot. Kaada jauhoseos muitten ainesten joukkoon ja vaivaa.

 

3. Lisää viimeiseksi taikinan joukkoon sulatettu voi tai vaihtoehtoisesti öljy. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 min – 1 h.

 

4. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, asettele ne pellille leivinpaperin päälle ja anna vielä kohota hetki liinan alla. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Valmistusaika: 30 min + noin 1 h kohotusta

Annosmäärä: noin 10 sämpylää