Mozzarella arancini

1598

1548

750 ml

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut

Italia > DOCG Valdobbiadene Superiore

-3%

1598

1548

750 ml

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut

Italia > DOCG Valdobbiadene Superiore

-3%

Ainekset

RISOTTOMASSA

1 sipuli

20 g voita

oliiviöljyä

250 g risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 l kasvis/kanalientä

30 g parmesaaniraastetta

 

1 pss minimozzarellaa

 

LEIVITTÄMINEN

100 g vehnäjauhoja

2 kpl kananmunia

100 g korppujauhoja

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Arancinit ovat italialaisia täytettyjä ja friteerattuja riisipalloja. Näihin Sisiliasta peräisin oleviin palluroihin voi täytettä laittaa oman makunsa mukaan. Arancinit ovat itseasiassa erinomaista hävikkiruokaa, sillä reseptiin voit soveltaa eilisen risoton jämät! Voit myös käyttää erilaisia juustoja tai miksei vaikkapa bolognesekastikkeen jämät!

 

1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi, ja kuullota isossa kattilassa voi-öljy seoksessa. Lisää joukkoon riisit, kun sipulit ovat pehmentyneet ja saaneet väriä.

 

2. Kuullota riisejä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat läpikuultavia, ja lisää kattilaan valkoviini. Kun viinistä on haihtunut osa, voit alkaa lisäämään joukkoon kasvis- tai kanalientä pienissä erissä. Voit nopeuttaa kypsymisprosessia kuumentamalla lientä ensin toisessa kattilassa.

 

3. Kun riisi on kypsää ja nesteet ovat haihtuneet sekoita parmesaani massan joukkoon ja siirrä sivuun jäähtymään.

 

4. Kun risottomassa on jäähtynyt, ota itsellesi mozzarellapallot ja pelti tai lautanen apuvälineeksi. Ota risottomassaa kourallinen käteesi, laita keskelle mozzarellapalanen ja peitä juusto kokonaan risottomassalla. Toista tämä niin monta kertaa, että olet käyttänyt koko massan.

 

5. Mittaa jauhot, kananmunat ja korppujauhot omille lautasilleen. Riko munien rakenne haarukalla.

 

6. Pyörittele pallot jokaisessa vuorotellen tässä järjestyksessä ja aseta ne sitten odottamaan uppopaistamista.

 

7. Lämmitä öljy kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leivänmurut alkavat heti poreilla koskettaessaan öljyä. Laske levy pienemmälle lämmölle ja laita ensimmäiset arancinit paistumaan. Uppopaista aina vain 4-5 kerrallaan niin, että ne mahtuvat myös liikkumaan kattilassa. Paista noin 8-10 min ja nosta reikäkauhalla paperin päälle.

 

Tarjoile lämpiminä esimerkiksi tomaattikastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min.
Annosmäärä: 4