Pitkään haudutettu vorschmack

1248

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

1248

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

400 g sika-nautajauhelihaa

400 g lampaanjauhelihaa

öljyä paistamiseen

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

1 säilykepurkki anjovisfileitä

ripaus suolaa ja maustepippuria

2 rkl tomaattipyreetä

4 dl paahdettua lihalientä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lampaan- ja naudanlihasta sekä anjoviksesta valmistettava Vorschmack tunnetaan Mannerheimin lempiruokana. Vorschmack tarjotaan smetanan, perunoiden ja etikkasäilykkeiden kanssa.

 

Esikuumenna uuni 170C asteeseen.

 

1. Kuumenna öljy liedellä uunikestävässä padassa ja ruskista jauhelihat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pataan hienonnetut sipulit, anjovikset, mausteet ja tomaattipyree.

 

2. Sekoita kevyesti, kunnes tomaattipyree sulaa massan joukkoon ja sipulit pehmenevät. Lisää joukkoon paahdettu lihaliemi ja anna hautua liedellä vielä 30 minuuttia.

 

3. Nosta vorschmack liedeltä ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siirrä pata esilämmitettyyn uuniin ja hauduta ilman kantta reilu kaksi tuntia. Älä anna massan kuivua, vaan laske tarvittaessa lämpöä, lisää nestettä tai peitä kannella. Testaa koostumusta kevyesti sekoittelemalla: Vorschmackin kuuluu jäädä sosemaiseksi seokseksi, josta saa kuitenkin helposti nosteltua yhtenäisiä kauhallisia. Mausta tarvittaessa lisää.

 

Tarjoile pitkään haudutettu vorschmack esimerkiksi perinteikkäästi keitettyjen perunoiden, suolakurkkujen, punajuurikuutioiden ja smetanan kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min + 3 h haudutusaika
Annosmäärä: 6-8