Pippuripihvi ja lohkoperunat

1199

750 ml

Carrascal Cabernet Sauvignon Malbec Organic

Argentiina > Mendoza

-%

1199

750 ml

Carrascal Cabernet Sauvignon Malbec Organic

Argentiina > Mendoza

-%

Ainekset

4 pihviä (n. 600 g) hyvin raakakypsynyttä naudan sisä- tai ulkofileetä
2 rkl kokonaisia mustapippureita
3/4 tl suolaa
2 rkl konjakkia

 

Paistamiseen:
2 rkl voita
2 rkl öljyä

 

Kastike:
1 tlk kuohukermaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa

 

Lohkoperunat:
6 kpl perunaa
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
pippuria
2 rkl öljyä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pippuripihvi on kaikkien lihanystävien kestosuosikki. Muistathan ottaa pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoan valmistamista.

 

Aloita lohkoperunoista, sillä pihvit valmistuvat nopeasti. Esilämmitä uuni 225°C.

 

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa neljään tai kuuteen lohkoon koosta riippuen.

 

2. Laita kulhoon öljy ja mausteet ja sekoita. Lisää kulhoon perunat ja pyörittele hyvin että kaikkiin perunoihin tarttuu mausteita.

 

3. Aseta perunat pellille vierekkäin ja paista perunoita uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.

 

4. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Kierittele pihvit mustapippurirouheessa.

 

5. Kuumenna valurautapannussa voi-öljyseos kullanruskeaksi. Lisää kuumalle pannulle kaksi pihviä kerrallaan ja paista pihvejä kummaltakin puolelta noin 2-3 minuuttia riippuen niiden paksuudesta sekä halutusta kypsyysasteesta.

 

6. Ripottele pihveille suolaa ja valele ne konjakilla. Anna konjakin kiehua ja haihtua. Voit myös halutessasi liekittää pihvit. Nosta pihvit tarjoiluvadille ja peitä foliolla.

 

7. Kaada pannuun kerma. Mausta sinapilla sekä ripauksella suolaa. Anna kastikkeen kiehua voimakkaasti kokoon muutama minuutti. Tarjoa kastike joko pihvin päällä tai erillisessä astiassa.

 

Valmistusaika: 40min

Annosmäärä: 4