Persikka-keikauskakku

1248

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1248

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

2 rkl voita + 1 dl fariinisokeria vuoan pohjalle
235 g säilykepersikoita
150 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 175C asteeseen ja voitele kakkuvuoka valmiiksi. Levitä vuoan pohjalle fariinisokeria.

 

Valuta persikoista neste ja viipaloi ne. Asettele viipaloidut persikat kauniiksi kehäksi fariinisokerin päälle. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon varovaisesti nostellen.
Kaada vaahdotetun taikinan joukkoon kerma ja kaada seos persikkakerroksen päälle kakkuvuokaan.

 

Paista keikauskakkua uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes taikina on kauttaaltaan kypsää.
Nosta keikauskakku uunista ja kumoa välittömästi leikkuulaudan avulla, jotta kakku ei jäähdy vuokaan kiinni.

Ole kuitenkin varovainen, ettet polta käsiäsi sulaneella sokeriliemellä!

 

Tarjoile keikauskakku persikkapuoli ylöspäin vielä vähän lämpimänä esimerkiksi tuoreiden persikoiden, suolaisen kinuskikastikkeen, kermavaahdon tai lempijäätelöäsi kanssa.

 

Valmistusaika: 55 min
Annosmäärä: 6–8