Pekingin ankka

1449

750 ml

Casali del Barone 150+1 Piemonte Barbera

Italia > DOC Piemonte

-%

1449

750 ml

Casali del Barone 150+1 Piemonte Barbera

Italia > DOC Piemonte

-%

Ainekset

1 ankka (n. 2 ½ kg)

2 rkl hunajaa

3 dl lämmintä vettä

1,7 l kiehuvaa vettä

4 pientä ryöpättyä purjoa

1 iso kurkku suikaleina

hoisin-kastiketta

30 mandariiniohukaista

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pekingin ankan kokkaamisessa on totisesti aika lailla hommaa, mutta lopputulos on varmasti vaivan arvoinen.

1. Laita ankka isoon lävikköön ja kalttaa se kiehuvassa vedessä, kääntele useita kertoja, niin että se tulee tasaisesti kaltattua. Ravistele ylimääräinen vesi pois, mutta jätä kosteaksi. Nosta ankka isoon kulhoon. Sulata hunaja lämpimään veteen. Kaada hunajavesi kaikkialle ankannahalle, siivet mukaanlukien. Valuta hunajavesi pois kulhosta ja toista äskeinen, vaikeasti tavoitettavat paikat penslaat hunajavedellä.

2. Sido nyöri ankan jalkoihin ja ripusta se ilmavaan paikkaan 20 tunniksi, niin että nahka kuivuu. Sen pitää olla pergamentin kuivaa.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta ankka uunipannun päälle ritilälle rinta ylöspäin. Työnnä uuniin ja kaada kuumaa vettä uunipannulle. 20 minuutin kuluttua ankannahan pitäisi olla kullanruskeaa. Käännä ankka varovasti ja paista toista puolta 25 minuuttia, käännä sitten jälleen ja jatka paistamista 20 minuuttia. Ankka on kypsää, kun reisi irtoaa helposti nivelestä. Alenna lämpöä loppupuolella jos nahan väri alkaa olla liian tumma. Siirrä kypsä ankka jäähtymään ritilälle 5 minuutiksi ennen kuin sitä ryhdytään leikkaamaan.

4. Valuta ankan sisällä oleva lihaneste pois ennen leikkaamista. Irrota rinta- ja reisilihat rangasta terävällä veitsellä. Leikkaa nahka nelikulmaisiksi 5X5 cm:n paloiksi. Paloittele liha samoin. Asettele nahka- ja lihapalat lämpimälle tarjoiluvadille.

5. Tarjoilu: Kukin syöjä nostaa ohukaisen lautaselleen ja sille makunsa mukaan nahka- ja lihapaloja sekä tarjolla olevia vihanneksia. Ainekset kääräistään ohukaiseen, kastetaan hoisin-kastikkeeseen ja syödään.