Höyryssä keitetyt mandariiniohukaiset

Ainekset

7 ½ dl vehnäjauhoa

3 ½ dl kiehuvaa vettä

1 rkl kylmää vettä

3 rkl seesamiöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mandariinihedelmäletut, Pekingin ankan suosittu lisäke. 

1.Mittaa jauhot kulhoon, sekoita joukkoon ensin kiehuva vesi, sitten kylmä. Ota hieman seesamiöljyä käsiisi ja vaivaa taikina nopeasti kokoon. Vaivaa 3-4 minuuttia pehmeäksi ja sileäksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna seistä 20-30 minuuttia.

2. Ota taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle: Jaa se kahteen osaan ja leivo ne käsillä aivan sileiksi. Muodosta kummastakin osasta 40 cm pitkä tanko ja jaa kumpikin tanko 16 osaan. Pyöritä jokainen pätkä pyöreäksi käsissäsi ja paina sitten litteäksi kakkuseksi, jonka läpimitta on 6 cm. Voitele puolet kakkusista seesamiöljyllä ja peitä jokainen voideltu kakku voitelemattomalla kakulla. Kaulitse nyt jokainen kaksoiskakkunen ohueksi, tasaiseksi ohukaiseksi, läpimitaltaan n. 15 cm. Peitä lettuset pyyheliinalla, niin etteivät ne kuivu.

3. Kuumenna kuiva valurautapannu keskilämpöiseksi ja paista kaksoislettuset yksi kerrallaan 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ohukaiseen pitää tulla vaaleanruskeita pilkkuja ja sen pitää kuplia, kun se on käännetty. Ota pannulta, erota kaksoisletun kummatkin puolet ja pinoa kaikki pikkuhiljaa päällekkäin. Peitä pyyheliinalla. Ole myös varovainen, ohukaiset ovat hyvin kuumia.

4. Ennen tarjoilua aseta ohukaisvati nurinkäännetyn kulhon päälle leveään kattilaan, jonka pohjalla on pieni kerros kiehuvaa vettä. Sulje kattilan kansi ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Kun nostat vadin pöytään, peitä se liinalla, niin ohukaiset eivät kuivu eivätkä murru.

Herkullinen lisuke Pekingin ankalle.

32 ohukaista