Paistetut kampasimpukat

1348

750 ml

Bestheim Crémant Rosé Brut

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1348

750 ml

Bestheim Crémant Rosé Brut

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

350 g kampasimpukoita

30 g voita

3 rlk valkoviiniä

sitruunalohko

timjamin oksa

valkosipulin kynsi

oliiviöljyä paistamiseen

silputtua persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Paistetut kampasimpukat on hienostunut alkupala, joka on nopea valmistaa! Muista olla tarkkana, kun valmistat simpukoita, sillä ne kypsyvät todella nopeasti!

 

1. Huuhtele kampasimpukat ja asettele ne keittiöpyyhkeelle tai talouspaperille kuivumaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu kuumaksi. Valmistele kaikki ainekset käden ulottuville.

 

2. Huomioi, että simpukat kypsyvät nopeasti, joten tämän annoksen valmistaminen vaatii kokilta jakamattoman huomion. Asettele kampasimpukat pannulle kuumaan öljyyn ja paista niihin kaunis paistopinta noin 1 minuutin ajan toiselta puolelta. Nosta pannu pois liedeltä. Käännä kampasimpukat ja lisää pannulle voi, timjami, kokonainen valkosipulin kynsi ja purista päälle sitruunan lohko. Paista noin 1 minuutin ajan ja valele samalla kampasimpukoita vaahtoavalla voilla. Nosta tämän jälkeen lautasille.

 

3. Lisää pannulle valkoviini ja persilja. Älä puhdista pannua välissä, näin ollen kampasimpukoiden paistovaiheessa kerääntynyt neste ja aromit pannulla sekoittuvat herkullisesti mukaan valkoviinin ja persiljaan. Keitä viiniä kasaan noin kahden minuutin ajan ja lusikoi kastike pannulta simpukoiden päälle ja tarjoile välittömästi. Voit tarjoilla kampasimpukat sellaisenaan tai vaikka aiolikastikkeen kanssa.

 

Tarjoa kampasimpukat paahdetun kukkakaalipyreen kanssa.

 

 

Valmistusaika: 20min
Annosmäärä: 4