Paistetut kampasimpukat

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

Ainekset

300 g kampasimpukoita

voita ja oliiviöljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria

 

HERNEPYREE

1 rkl voita ja öljyä paistamiseen

2 valkosipulinkynttä

ripaus suolaa ja pippuria

300 g pakasteherneitä

1 dl ruokakermaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kampasimpukoista saat hienostuneen alkupalan, joka on nopea valmistaa! Muista olla tarkkana kampasimpukoita kypsentäessä, sillä ne kypsyvät todella nopeasta.

 

1. Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan ja asettele ne keittiöpyyhkeelle tai talouspaperille kuivumaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

2. Valmista lisukkeeksi vaikkapa herkullinen hernepyree näin: Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli voissa ja öljyssä. Lisää valkosipulien joukkoon herneet ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

4. Huomioi, että kampasimpukat kypsyvät nopeasti ja ylikypsänä ne sitkistyvät. Kuumenna pannulla öljyn ja voin sekoitus. Asettele kampasimpukat pannulle ja paista niihin kaunis paistopinta noin 1-2 minuutin ajan per puoli. Valele samalla kampasimpukoita vaahtoavalla voilla. Voit puristaa simpukoiden päälle myös sitruunan mehua.

 

5. Nosta kampasimpukat lautasille hernepyreen päälle. Kaada kaikki pannuun jäävä rasva simpukoiden päälle ja koristele vaikkapa persiljalla!

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4

Spread the love

Seuraajamme kysyvät myös

Voiko kampasimpukan syödä raakana? Kampasimpukan voit syödä myös raakana (varmistu tuoreudesta) tai voit ’kypsentää’ sen sitruunanmehulla kuten osterin.

Mitä syödä Kampasimpukoiden kanssa? Kampasimpukan kanssa sopii mainiosti sesonkiin sopiva pyree. Keväällä hernepyree, syksyllä kurpitsapyree ja talvella vaikkapa kukkakaalipyree. Laita pyree lautaselle pediksi ja asettelet paistetut kampasimpukat sen päälle.