Klassinen paella

2599

750 ml

Creation Chardonnay 2016

Etelä-Afrikka > WO Walker Bay

-%

2599

750 ml

Creation Chardonnay 2016

Etelä-Afrikka > WO Walker Bay

-%

Ainekset

400 g broilerin fileesuikaleita
1 pkt pekoni
2-3  sipulia kuutioita
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl risottoriisiä
1/2 dl tomaattisosetta
1 tl paprikaa tai currya
1/2 tl musta- tai sitruunapippuria
5 dl vettä
1-2 rkl liha- tai kasvisfondia
1 paprika
1 purjo
1 ps  herneitä (pakaste)
1 ps  katkarapuja (pakaste)

 

100 g esikypsennettyjä simpukoita (säilyke tai pakaste)

 

Koristeluun:
kuorellisia katkarapuja
sitruuna
simpukoita
persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteinen espanjalainen kansallisherkku maistuu myös meille! Paella on espanjalainen versio pyttipannusta. Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata maistuu isommallekin porukalle.

 

1. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa. Siirrä lihat pois ja huuhdo pannu. Ruskista paistokasarissa suikaloitu pekoni. Sekoita pekonin joukkoon sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet ja riisi, joka saa kuullottua läpikuultavaksi.

 

2. Mausta seos tomaattipyreellä, paprikalla ja pippurilla. Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja broilerisuikaleet. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää. Sekoita suikaloitu paprika sekä halkaistu, huuhdottu ja hienonnettu purjo ruoan joukkoon. Hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää aivan lopuksi herneet, katkaravut ja valutetut simpukat. Kuumenna ja tarkista maku.

 

3. Koristele vielä kokonaisilla, kuorellisilla katkaravuilla sekä simpukoilla ja sitruunalohkoilla ja persiljalla.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6 annosta.