Klassinen paella

3029

3 L

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

3029

3 L

Piqueras Sauvignon Verdejo hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

Ainekset

400 g broilerin suikaleita
100 g simpukoita
180 g kuorellisia katkarapuja
100 g chorizomakkaraa
2 sipulia
3  valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
2 paprikaa
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 sitruuna
8 dl kanalientä
sahramia
suolaa ja pippuria
cayennepippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteinen espanjalainen kansallisherkku maistuu myös meille! Paella on espanjalainen versio pyttipannusta. Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata sopii isommallekin porukalle. Paellasta on useita erilaisia versioita, Espanjan rannikolla ruoka sisältää enemmän meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa!

 

1. Ruskista ensimmäiseksi broilerin suikaleet ja siirrä ne sivuun. Pilko chorizo pienemmiksi paloiksi ja valmistele kanaliemi.

 

2. Hienonna keltasipuli, valkosipulinkynnet ja suikaloi paprika ja lisää ne öljytylle pannulle. Kuullota kasvikset ja lisää sitten tomaattimurska ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoittaen. Voit lisätä myös kuivaa valkoviiniä riisin sekaan, mutta se ei ole pakollista.

 

2. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kanaliemi ja simpukoiden liemi, mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kana ja pilkottu chorizo, anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää kalat ja äyriäiset ja anna vielä poreilla 5 minuuttia. Anna paellan levätä muutama minuutti, koristele se sitten sitruunoilla

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6 annosta.