Paahdettu kukkakaalipyree

1298

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

-%

1298

750 ml

1+1=3 Organic Cava Brut

Espanja

-%

Ainekset

1 (n. 800 g ) kukkakaali

1 rkl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

20 g voita

1 1/2 dl maitoa

1/2 dl kuohukermaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love
  1. Poista kukkakaalista lehdet ja pilko loput kukkakaalista varsineen muutaman sentin paloiksi ja laita palat kulhoon. Mausta öljyllä ja suolalla ja sekoita. Kaada kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paahda kukkakaaleja uunin ylätasolla 200-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Kun kukkakaali on saanut kauniin värin ota noin 1/2 dl kukkakaalia sivuun koristelua varten.
  3. Kaada kukkakaalit, voi, maito ja kerma kattilaan ja kiehauta. Varo kiehauttamasta pohjaan. Soseuta tehosekoittimella. Voit halutessasi vielä siivilöidä pyreen tiheän siivilän läpi. Pidä pyree lämpimänä kannen alla kattilassa.
  4. Kaada lämmin kukkakaalipyree pursotinpussiin ja pursota lautaselle.

 

Tarjoa paistettujen kampasimpukoiden kanssa.