Ainekset
1 (n. 800 g ) kukkakaali
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
20 g voita
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl kuohukermaa
VALMISTUSOHJE
Spread the love
- Poista kukkakaalista lehdet ja pilko loput kukkakaalista varsineen muutaman sentin paloiksi ja laita palat kulhoon. Mausta öljyllä ja suolalla ja sekoita. Kaada kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda kukkakaaleja uunin ylätasolla 200-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Kun kukkakaali on saanut kauniin värin ota noin 1/2 dl kukkakaalia sivuun koristelua varten.
- Kaada kukkakaalit, voi, maito ja kerma kattilaan ja kiehauta. Varo kiehauttamasta pohjaan. Soseuta tehosekoittimella. Voit halutessasi vielä siivilöidä pyreen tiheän siivilän läpi. Pidä pyree lämpimänä kannen alla kattilassa.
- Kaada lämmin kukkakaalipyree pursotinpussiin ja pursota lautaselle.
Tarjoa paistettujen kampasimpukoiden kanssa.