Osterit kahdella tapaa

1248

998

750 ml

Ruppertsberger Grauburgunder

Saksa > Pfalz

-20%

1248

998

750 ml

Ruppertsberger Grauburgunder

Saksa > Pfalz

-20%

Ainekset

24 tuoretta osteria

 

OSTERIT SALOTTISIPULIVINEGRETELLÄ
4 salottisipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa mustapippuria
2 dl oliiviöljyä
persiljaa

 

OSTERIT KILPATRICK
5 siivua pekonia
1 ruukku ruohosipulia
worchester-kastiketta
tabascoa
2 sitruunaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Ennen avaamista harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa juuri ennen tarjoilua. Käytä tukena keittiön työtasoa. Tartu osteriin pyyheliinalla niin, että kupera puoli on alaspäin. Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä, tavallista puukkoa tai teräväkärkistä keittiöveistä, jossa on kunnon sormisuoja.

 

2. Paina toisella kädellä veitsen kärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon. Vie veistä kuoren reunaa pitkin ylös kunnes sulkijalihas katkeaa. Käännä veistä niin, että kuori aukeaa.

 

3. Tarkista tuoreus ja irrota osteriliha varovasti, ettei mehu valu pois.

 

 

OSTERIT SALOTTISIPULIVINEGRETELLÄ

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Lisää mukaan etikka, sokeri, suola ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää mukaan öljy ja hienonnettua persiljaa. Tarjoile ostereiden kanssa.

 

 

OSTERIT KILPATRICK

1. Avaa osterit ja laita ne merisuolapedille uuniastiaan. Laita uunin grillivastus päälle. Kuutioi pekoni pieneksi kuutioksi. Hienonna ruohosipuli ja ripottele ostereiden päälle.

 

2. Mausta osterit muutamalla tipalla worchester-kastiketta ja tabascoa. Ripottele pekonia ostereiden päälle runsaasti. Laita osterit uuniin ja grillaa kunnes pekoni on tirisevän rapeaa. Tarjoile sitruunalohkojen kera.