Osterit kahdella tapaa

1248

750 ml

Ruppertsberger Grauburgunder

Saksa > Pfalz

-%

1248

750 ml

Ruppertsberger Grauburgunder

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

24 tuoretta osteria

Salottisipulivinegrette:
4 salottisipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa mustapippuria
2 dl oliiviöljyä
persiljaa

Osterit Kilpatrick:
5 siivua pekonia
1 ruukku ruohosipulia
worchester-kastiketta
tabascoa
2 sitruunaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ennen avaamista harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa juuri ennen tarjoilua. Käytä tukena keittiön työtasoa.
Tartu osteriin pyyheliinalla niin, että kupera puoli on alaspäin
Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä, tavallista puukkoa tai teräväkärkistä keittiöveistä, jossa on kunnon sormisuoja.
Paina toisella kädellä veitsen kärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon.
Vie veistä kuoren reunaa pitkin ylös kunnes sulkijalihas katkeaa.
Käännä veistä niin, että kuori aukeaa
Tarkista tuoreus ja irrota osteriliha varovasti, ettei mehu valu pois.

 

 

Valmistusohje:
Kuori ja hienonna salottisipulit. Lisää mukaan etikka, sokeri, suola ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja lisää mukaan öljy ja hienonnettua persiljaa.

Avaa osterit ja laita ne merisuolapedille uuniastiaan. Laita uunin grillivastus päälle. Kuutioi pekoni pieneksi kuutioksi. Hienonna ruohosipuli ja ripottele ostereiden päälle.
Mausta osterit muutamalla tipalla worchester-kastiketta ja tabascoa. Ripottele pekonia ostereiden päälle runsaasti.
Laita osterit uuniin ja grillaa kunnes pekoni on tirisevän rapeaa. Tarjoile sitruunalohkojen kera.