Nopea katkarapucocktail ja rapeat ruisleipälastut

8496

750 ml

Drappier Grande Sendrée Champagne Brut 2010

Ranska > AC Champagne

-%

8496

750 ml

Drappier Grande Sendrée Champagne Brut 2010

Ranska > AC Champagne

-%

Ainekset

150 g tuoreita katkarapuja
2 syöntikypsää avokadoa
2 dl crème fraichea
1 sitruuna
ruislimppu (mielellään edellisen päivän)
kotimaista mätiä (muikku, siika, kirjolohi)
tilliä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nopea ja ylellinen katkarapucocktail avokadolla, tämän pyöräytät käden käänteessä, varsinkin kun valmistat ruislastut etukäteen.

 

1. Leikkaa ruisleipä ohuiksi viipaleksi ja sivele leivät oliiviöljyllä ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.

 

2. Paista viipaleita uunissa 125 C asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leipäviipaleet ovat rapeita ruislastuja.

 

3. Raasta sitruunan kuori ja sekoita crème fraîcheen, mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

4. Pehmennä avokadonliha haarukalla ja purista hieman sitruunan mehua joukkoon. Näin avokadon hedelmäliha ei pääse tummumaan.

 

5. Lusikoi pehmenettyä avokadoa lasin pohjalle, kaada päälle/reunoille crème fraîche-sekoitus. Lisää katkaravut ja mäti, koristele tuoreella tillillä.

 

Tarjoile rapeiden ruislastujen kera.

 

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min