Ainekset
4 pekoniviipaletta
1,7 kg naudan ribsejä
1 iso sipuli
1 sellerinvarsi
4 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
2,5 dl kuivaa sherryä
7,5 dl lihalientä
2 tl tomaattipyreetä
6 tuoretta timjaminoksaa
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
Yrttikastike
200 g turkkilaista jogurttia
3 rkl tuoreyrttejä, esim. basilikaa, persiljaa ja minttua
1 kpl valkosipulin kynsi
1 tl hunajaa
1 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
VALMISTUSOHJE
Mehevät ribsit ovat täynnä makua. Valmista ribsit uunissa helpon reseptin avulla. Mehevyys on samaa luokkaa kuin grillatujenkin ribsien ja ne katoavat nopeasti lautaselta.
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Ruskista pekonipaloja isossa padassa keskilämmöllä, kunnes rasva erkanee. Ota pekonipalat padasta ja jätä rasva. Lisää lämpöä ja ruskista ribsejä padassa joka puolelta.
2. Ota ribsit pois padasta. Lisää pataan hienonnettu sipuli ja selleri, laske tehoa ja kuullota noin viisi minuuttia.
3. Lisää pataan valkosipuli sekä jauhot ja kuullota kaksi minuuttia. Sekoita joukkoon sherry ja kiehauta. Lisää lihaliemi, tomaattipyree, timjami ja laakerinlehti sekä suolaa ja pippuria.
4. Laita ribsit ja pekonipalat pataan, kuumenna poreilevaksi, peitä tiiviisti ja siirrä sen jälkeen uuniin.
5. Kypsennä lihaa noin kaksi tuntia, jolloin liha on mureaa. Kuori rasva paistoliemen pinnalta. Lusikoi kastike ribseille ja herkuttele!
Yrttikastike
Hienonna yrtit. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna makujen vetäytyä noin puoli tuntia.
Tarjoa ribsit yrttikastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 2,5 h
Annosmäärä: 4-6