Mehevä kinkku-juustopiiras

3034

3 L

LAB Rose hanapakkaus

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

3034

3 L

LAB Rose hanapakkaus

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

Pohja:

100 g voita

2dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

3 rkl jääkylmää vettä

 

Täyte:

150-200 g savukinkkua

200 g punaleima Emmentaalia

3 munaa

100 g ranskankermaa/smetanaa

reilu 0.5 tl savupaprikajauhetta

n. ½ dl hienonnettua (lehti)persiljaa

 

n. 26 cm vuoka

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja vesi ja sekoita nopeasti sekaisin.

 

2. Vuoraa kevyesti voideltu noin 26 cm uunivuoan pohja taikinalla ja nosta taikinaa myös reunoilla noin puolitoista cm. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

 

3. Kuutioi juusto ja kinkku. Ripottele noin puolet kinkusta taikinan päälle. Ripottele kinkun päälle juustokuutiot ja niiden päälle vielä loput kinkusta. Sekoita munat ja ranskankerma/smetana keskenään. Mausta seos paprikajauheella ja pieneksi pilkotulla persiljalla. Kaada munaseos vuokaan tasaisesti kaikkialle. Voit varovasti sekoitella täytettä, jos näyttää siltä, ettei munaliemi mennyt tasaisesti.

 

4. Paista piirakkaa 200 asteessa hieman keskitasoa alemmalla tasolla n. 45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, laita piirakan päälle folion pala loppuajaksi.

 

Nosta piirakka jäähtymään.

 

Nauti raikkaan salaatin kanssa!

 

Traditional french pie with bacon and cheese – quiche lorraine.