Mehevä kinkku-juustopiiras

3698

3249

3 L

The Big Zin Zinfandel hanapakkaus

Italia > IGT Puglia

-12%

3698

3249

3 L

The Big Zin Zinfandel hanapakkaus

Italia > IGT Puglia

-12%

Ainekset

POHJA

100 g voita

2 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

3 rkl vettä

 

TÄYTE

150-200 g savukinkkua

200 g emmentaljuustoa

3 munaa

100 g ranskankermaa

1 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl mustapippuria rouhettuna

 

n. 26 cm vuoka

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Simppeli kinkku-juustopiirakka maistuu aina, eikä tähän meinaa kyllästyä! Tämä on hyvä suolainen välipala tilanteeseen kuin tilanteeseen.

 

1. Yhdistä kylmä voi ja vehnäjauhot keskenään ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti sekaisin.

 

2. Voitele noin 26 cm uunivuoka ja levitä taikina uunivuoan pohjalle ja nosta taikinaa myös kunnolla reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin hetkeksi odottamaan.

 

3. Kuutioi kinkku ja juusto pieniksi paloiksi. Ota uunivuoka jääkaapista ja levitä juusto- ja kinkkukuutioita kerroksittain.

 

4. Sekoita munat ja ranskankerma keskenään. Mausta seos paprikajauheella ja mustapippurilla. Kaada munaseos vuokaan tasaisesti kaikkialle.

 

5. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35-45 minuuttia, kunnes piirakka on saanut väriä ja täyte on hyytynyt. Jos pinta meinaa paistua liian tummaksi, laita piirakan päälle foliota paiston loppuajaksi suojaamaan pintaa.

 

Nosta piirakka jäähtymään ja nauti vaikkapa raikkaan salaatin kanssa!

 

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 5-6