Mehevä karjalanpaisti

3698

3 L

Quinta das Setencostas hanapakkaus

Portugali >DOC Alenquer

-%

3698

3 L

Quinta das Setencostas hanapakkaus

Portugali >DOC Alenquer

-%

Ainekset

800 g paloiteltua karjalanpaistilihaa
2-3 kpl sipulia
2 porkkanaa
8-10 kokonaista mustapippuria
ripaus suolaa
2 laakerinlehteä
1,5 l vettä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Karjalanpaisti on suomalaisten perinneruokien ehdoton klassikko! Aikaa karjalanpaistin valmistamiseen tosin kannattaa varata reilusti, sillä täydellinen karjalanpaisti muhii uunissa useita tunteja.

 

1. Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla voissa hetken, että saavat väriä.

 

2. Laita lihat pataan ja lisää lihojen päälle viipaloitua porkkanaa, sipuli lohkoina. Paista loput lihat ja kaada edellisten päälle. Mausta suolalla. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.

 

3. Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa, ja kaada lihojen päälle.

 

4.  Kypsennä pataa aluksi 200 asteessa 1 tunti. Alenna sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja laita pataan kansi päälle. Jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia.

 

Tarjoile perunamuusin tai kokonaisten perunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 3,5h

Annosmäärä: 8

Noin 1,2€ per annos