Mausteiset lampaanjauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat fetalla ja mintulla

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

4 pientä kesäkurpitsaa

½ keltaista sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 tl jauhettua korianteria

1 tl jauhettua juustokuminaa

½ tl jauhettua kanelia

1 rkl oliiviöljyä

250 g lampaanjauhelihaa

1 dl paseerattuja tomaatteja

75 g fetajuustoa

2 rkl tuoretta minttua

2 rkl keltaisia rusinoita

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

 

KORISTELUUN

2 dl luonnonjogurttia

1 granaattiomena

mintun- ja/tai korianterinlehtiä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Täydellinen yhdistelmä makuja – kokeile ja ylläty!

 

1. Aseta uuni 200 asteeseen.

 

2. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaiverra siemenkodat pois ja heitä roskiin. Laita kurpitsat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Paista niitä 15-20 min kunnes ovat pehmenneet.

 

3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, paista kevyesti paistinpannulla kaikkien mausteiden kanssa mutta älä ruskista. Kun sipulit ovat sopivasti pehmenneet, lisää lampaanliha ja paista.

 

4. Kaada paseeratut tomaatit joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla, ja anna hautua 5 min.

 

5. Murenna pannulle fetajuusto, hienonna joukkoon minttu ja lisää myös rusinat.

 

6. Täytä kesäkurpitsat lampaanjauhelihalla ja laita ne uuniin viideksi minuutiksi.

 

Koristele valuttamalla jogurttia annoksen päälle. Viimeistele granaattiomenan siemenillä sekä mintun- ja/tai korianterinlehdillä.

 

Tarjoa keitetyn bulgurin, riisin tai quinoan kera.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 4