Makeantulinen mangosalsa ja possu

799

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle Central

-%

799

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle Central

-%

Ainekset

Noin 1 kg porsaan sisäfileetä

 

MARINADI
2 rkl raastettua inkivääriä
1 dl rypsiöljyä
5 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu

 

SALSA
2 kypsää mangoa
1 punasipuli
1 paprikaa
2 chiliä
2 rkl ruokosokeria
1 rkl hunajaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 200C asteeseen.

 

1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa lihan marinadiksi. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon.

 

2. Kääntele fileetä marinadissa ja jätä liha marinoitumaan noin 10 minuutiksi huoneenlämpöön.

 

3. Kuori mangot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha karkeiksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja chili pieniksi silpuksi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi sokeri ja hunaja.

 

4. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan vielä 5 minuutiksi.

 

5. Laita filee uuniin ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes liha on kokonaan kypsää (sisälämpötila väh. 70C). Kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

Viipaloi liha ja tarjoa salsan ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4-6