Ainekset
Noin 1 kg porsaan sisäfileetä
MARINADI
2 rkl raastettua inkivääriä
1 dl rypsiöljyä
5 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
SALSA
2 kypsää mangoa
1 punasipuli
1 paprikaa
2 chiliä
2 rkl ruokosokeria
1 rkl hunajaa
VALMISTUSOHJE
Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se, öljy, soija ja suola kulhossa lihan marinadiksi. Purista valkosipuli ja sitruunanmehu joukkoon.
2. Kääntele fileetä marinadissa ja jätä liha marinoitumaan noin 10 minuutiksi huoneenlämpöön.
3. Kuori mangot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha karkeiksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja chili pieniksi silpuksi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi sokeri ja hunaja.
4. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan vielä 5 minuutiksi.
5. Laita filee uuniin ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes liha on kokonaan kypsää (sisälämpötila väh. 70C). Kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi ennen leikkaamista.
Viipaloi liha ja tarjoa salsan ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4-6