Lyttypotut Airfryerissa

1168

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

1168

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

edellisen päivän perunoita

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

100g voita

2 valkosipulinkynttä

kourallinen parmesaaniraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lyttypotut, litistetyt perunat, mäiskypotut… Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Nämä perunat valmistuvat näppärästi Airfryerissa oikein rapsakaksi, mutta valmistus onnistuu myös uunissa! Tähän reseptiin sopii parhaiten edellispäivän tähteeksi jääneet perunat.

 

1. Litistä keitetyt edellispäivän tähteeksi jääneet perunat vaikkapa lasin pohjalla. Ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Laita Airfryeriin 180 asteeseen 15 minuutiksi.

 

2. Valmistele valkosipulivoi: sulata voi mikrossa ja raasta joukkoon valkosipulia. Voit lisätä myös halutessasi voin joukkoon yrttejä.

 

3. Puolessa välissä paistoa sivele valkosipulivoi perunoiden päälle ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Jatka paistamista.

 

5. Valmiiden lyttypottujen päälle päälle voit lisäillä erilaisia höysteitä oman maun mukaisesti esimerkiksi erilaisia kastikkeita ja juustoja. Tässä voi käyttää mielikuvitusta mielin määrin!

 

Napostele sellaisenaan tai tarjoile lisukkeena vaikkapa pihvin tai lohen kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min

Spread the love