Ainekset
edellisen päivän perunoita
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
100g voita
2 valkosipulinkynttä
kourallinen parmesaaniraastetta
VALMISTUSOHJE
Lyttypotut, litistetyt perunat, mäiskypotut… Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Nämä perunat valmistuvat näppärästi Airfryerissa oikein rapsakaksi, mutta valmistus onnistuu myös uunissa! Tähän reseptiin sopii parhaiten edellispäivän tähteeksi jääneet perunat.
1. Litistä keitetyt edellispäivän tähteeksi jääneet perunat vaikkapa lasin pohjalla. Ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Laita Airfryeriin 180 asteeseen 15 minuutiksi.
2. Valmistele valkosipulivoi: sulata voi mikrossa ja raasta joukkoon valkosipulia. Voit lisätä myös halutessasi voin joukkoon yrttejä.
3. Puolessa välissä paistoa sivele valkosipulivoi perunoiden päälle ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Jatka paistamista.
5. Valmiiden lyttypottujen päälle päälle voit lisäillä erilaisia höysteitä oman maun mukaisesti esimerkiksi erilaisia kastikkeita ja juustoja. Tässä voi käyttää mielikuvitusta mielin määrin!
Napostele sellaisenaan tai tarjoile lisukkeena vaikkapa pihvin tai lohen kanssa.
Valmistusaika: 20 min