Ainekset
600 g lämminsavustettua lohta
1/2 dl kalalientä
6 liivatelehteä
1/4 tl valkopippuria
4 dl kuohu- tai ranskankermaa
tilliä
VALMISTUSOHJE
Tämä herkullinen lohimousse toimii todella hyvin osana juhlatarjoiluja tai raikkaana alkupalana.
1. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot. Hienonna kala monitoimikoneen teholeikkurilla.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna 1/2 dl kalalientä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ja valkopippuri kalan joukkoon.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kalan joukkoon. Tarkista maku. Kaada seos kelmulla vuorattuun tai kevyesti öljyllä sipaistuun vuokaan. Anna moussen tekeytyä yön yli kylmässä.
4. Kumoa mousse tarjoiluvadille ja koristele tillillä. Tarjoile ruisleivän kanssa.
Valmistusaika: 20 min + yön yli odotus