Lohimousse

2298

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

2298

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

600 g lämminsavustettua lohta
1/2 dl kalalientä
6 liivatelehteä
1/4 tl valkopippuria
4 dl kuohu- tai ranskankermaa
tilliä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä herkullinen lohimousse toimii todella hyvin osana juhlatarjoiluja tai raikkaana alkupalana.

 

1. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot. Hienonna kala monitoimikoneen teholeikkurilla.

 

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna 1/2 dl kalalientä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ja valkopippuri kalan joukkoon.

 

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kalan joukkoon. Tarkista maku. Kaada seos kelmulla vuorattuun tai kevyesti öljyllä sipaistuun vuokaan. Anna moussen tekeytyä yön yli kylmässä.

 

4. Kumoa mousse tarjoiluvadille ja koristele tillillä. Tarjoile ruisleivän kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min + yön yli odotus