Lihastroganoff

1498

750 ml

Château Recougne

Ranska >AC Bordeaux Superieur

-%

1498

750 ml

Château Recougne

Ranska >AC Bordeaux Superieur

-%

Ainekset

700g mureaa pihvilihaa

200 g tuoreita herkkusieniä

2 sipulia

2 rkl rypsiöljyä

2 1/2 dl ruokakermaa

2 rkl vahvaa sinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

2 suolakurkkua

3 rkl tomaattipyreetä

 

ranskankermaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Stroganoff saa runsaan makunsa sipulista ja suolakurkkukuutioista. Voit käyttää pihvilihan sijaan halutessasi myös muuta lihaa esim. valmiit lihasuikaleet.

 

1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 h ennen paistamista. Suikaloi liha, viipaloi herkkusienet ja kuutioi sipuli.

 

2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja käristä siinä lihasuikaleet nopeasti. Lisää sipuli sekä sienet ja kuullota.

 

3. Lisää kerma sekä tomaattipyree ja jätä paistumaan keskilämmölle. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kuutioi joukkoon suolakurkut.

 

Keitä lisäkkeeksi perunoita tai perunasurvosta, ja tarjoile ranskankerman kanssa.

 

Valmistusaika: noin 30-45 min

Annosmäärä: 6-8