Lihapiirakkaa pellillinen

1049

750 ml

Credencial Touriga Nacional

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

1049

750 ml

Credencial Touriga Nacional

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

2 pkt pakaste lehtitaikinalevyjä

 

TÄYTE

2½ dl puuroriisiä

2 l vettä

2 lihaliemikuutiota

500 g jauhelihaa

2-3 sipulia

5 valkosipulinkynttä

1 ps herne-maissi-paprika

2 dl ranskankermaa

2-3 tl yrttisuolaa

2 tl mustapippuria

1-2 paprikajauhetta

voiteluun munaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Iso ruokaisa jauhelihapiirakka syntyy näppärästi valmiista lehtitaikinasta!

 

1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Tee taikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja toisesta paketillisesta taikinaa tee kansi piirakalle. Kiehauta vesi, lisää riisi ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia. Sekoita välillä nesteen imeytyessä riisiin.

 

2. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Mikäli käytät raakaa porkkanaa, suikaloi se ja paista myös suikaleita hetki pannulla. Lisää seos kypsien riisien sekaan. Sekoita täytteen loputkin aineet riisiseoksen sekaan. Tarkista maku sopivaksi.

 

3. Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Nosta toinen levyistä pellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan. Voitele munalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla.

 

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.

 

Valmistusaika: 1 tunti 15 min
Annosmäärä: 6-8