Lempeät kookoscurry lihapullat

1298

750 ml

Confidencial Reserva

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

1298

750 ml

Confidencial Reserva

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

LIHAPULLAT:
400g lampaanjauhelihaa
1 pieni kesäkurpitsa raastettuna
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl currymaustetta  
ripaus neilikkaa ja korianteria
voita paistamiseen

KOOKOSCURRY:
1 keltasipuli ja valkosipuli
1 tomaatti
öljyä paistamiseen
1 tölkki tomaattimurskaa
½ tl chilihiutaleita
1 tl punaista currytahnaa
1 ½ dl kookoskermaa
1/2 punttia tuoretta korianteria
1 punasipuli

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmistele lihapullat: Raasta lampaanjauhelihan joukkoon kesäkurpitsa. Murskaa valkosipuli ja riko kananmuna jauhelihamassan joukkoon. Mittaa sekaan mausteet. Nypi taikina käsin yhtenäiseksi massaksi. Pese välissä kädet ja pyörittele taikinasta öljytyin käsin noin 20 samankokoista lihapullaa.

Kypsennä lihapullia kuumalla pannulla runsaassa määrässä voita. Ruskistua lihapullat ensin vain yhdeltä sivulta, käännä ja paista vielä noin 2 minuuttia. Lampaanlihan ei tarvitse kypsyä läpi, vaan niiden sisus saa jäädä vähän pinkiksi. Nosta lihapullat pannulta odottamaan ja käytä samaa pannua kastikkeen valmistukseen.

Valmistele kookoscurry: Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatti. Kuullota niitä kuumalla pannussa öljyssä ja madalla lämpöä, kun sipulien rakenne pehmenee. Lisää pannulle tomaattimurska, chilihiutaleet ja currytahna. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää kastikkeeseen kookoskerma ja kuumenna.

Lisää valmiin kastikkeen joukkoon lihapullat ja sekoita kevyesti. Kuumenna lihapullacurry ennen tarjoilua ja nauti tuoreen korianterin, hienonnetun punasipulin ja mausteisen kukkakaaliriisin kanssa.

Valmistusaika: 35 min.
Neljä annosta