Lempeät kookoscurry-lihapullat

1399

750 ml

Espiritu de Chile Appasimento Style

Chile

-%

1399

750 ml

Espiritu de Chile Appasimento Style

Chile

-%

Ainekset

LIHAPULLAT
400g jauhelihaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl currymaustetta  
ripaus neilikkaa ja korianteria
voita paistamiseen

 

 

KOOKOSCURRY
1 keltasipuli valkosipulinkynsi
1 tomaatti
öljyä paistamiseen
1 tölkki tomaattimurskaa
½ tl chilihiutaleita
1 tl punaista currytahnaa
1 ½ dl kookoskermaa
1/2 punttia tuoretta korianteria
1 punasipuli

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Raasta lampaanjauhelihan joukkoon kesäkurpitsa, lisää valkosipuli. Riko kananmuna jauhelihamassan joukkoon, mittaa sekaan mausteet.

 

2. Nypi taikina käsin yhtenäiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin noin 20 samankokoista lihapullaa.

 

3. Kypsennä lihapullia kuumalla pannulla runsaassa määrässä voita. Ruskista lihapullat ensin vain yhdeltä sivulta, käännä ja paista vielä noin 2 minuuttia. Lampaanlihan ei tarvitse kypsyä läpi, vaan niiden sisus saa jäädä vähän pinkiksi. Nosta lihapullat pannulta odottamaan ja käytä samaa pannua kastikkeen valmistukseen.

 

4. Kuori ja hienonna kookoscurryn sipulit ja kuutioi tomaatti. Kuullota niitä kuumalla pannussa öljyssä ja madalla lämpöä, kun sipulien rakenne pehmenee.

 

5. Lisää pannulle tomaattimurska, chilihiutaleet ja currytahna. Anna kastikkeen hautua matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää lopuksi kastikkeeseen kookoskerma ja kuumenna. Lisää valmiin kastikkeen joukkoon lihapullat ja sekoita kevyesti.

 

Kuumenna lihapullacurry ennen tarjoilua ja nauti tuoreen korianterin, hienonnetun punasipulin ja mausteisen kukkakaaliriisin kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min.
Annosmäärä: 4