Lanttulaatikko

998

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

-%

998

750 ml

Bestheim Riesling Premium Réserve

Ranska >AOC Alsace

-%

Ainekset

1 kg lanttua
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä
¼ tl maustepippuria
¼ tl muskottipähkinää
¾ dl siirappia

 

voita

korppujauhoja

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lanttulaatikko kuuluu itseoikeutetusti joulupöytään. Tällä reseptillä onnistut varmasti ja päihität kaupan valmiit einekset varmasti.

 

1. Kypsennä kuoritut ja lohkotut lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Vettä tarvitaan sen verran, että lantut juuri peittyvät. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä n. 1 dl. Soseuta lantut.

 

2. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja paksuus. Lisää mausteita ja keitinlientä tarvittaessa.

 

3. Kaada massa voideltuun uunivuokaan (1 1/2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Tee pintaan lusikalla kuvioita.

 

4. Kypsennä lanttulaatikko 175 asteisessa uunissa n. 2 h.

 

Varo liikaa maustamista! Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen aikana.

 

Valmistusaika: 2,5h
Annosmäärä: 4-6

 

Katso muut suosikit joulupöytään tästä.