Porkkanalaatikko

1149

750 ml

Kleine Zalze Bush Vines Chenin Blanc

Etelä-Afrikka >WO Stellenbosch

-%

1149

750 ml

Kleine Zalze Bush Vines Chenin Blanc

Etelä-Afrikka >WO Stellenbosch

-%

Ainekset

1 kg porkkanoita

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 ½ dl puuroriisiä

2 dl kuohukermaa

1 dl täysmaitoa

1 kananmuna

½ tl suolaa

½ dl siirappia

¼ tl muskottipähkinää

¼ tl jauhettua valkopippuria

1 – 2 rkl korppujauhoja

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Porkkanalaatikko on joulupöydän peruspilareita ja yksi suosituimmista laatikkoruoista.

 

1. Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan.

 

2. Soseuta sillä välin porkkanat. Lisää soseeseen kerma, maito, muna sekä mausteet. Kun riisit ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä.

 

3. Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, hyvin voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

 

4. Paista 200 asteessa 45 min.

 

Valmistusaika: 1h 15 min

Annosmäärä: 4-6

 

Lisää jouluruokia löydät täältä.