Ainekset
1 kg porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ dl siirappia
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl jauhettua valkopippuria
1 – 2 rkl korppujauhoja
VALMISTUSOHJE
Porkkanalaatikko on joulupöydän peruspilareita ja yksi suosituimmista laatikkoruoista.
1. Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan.
2. Soseuta sillä välin porkkanat. Lisää soseeseen kerma, maito, muna sekä mausteet. Kun riisit ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä.
3. Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, hyvin voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
4. Paista 200 asteessa 45 min.
Valmistusaika: 1h 15 min
Annosmäärä: 4-6
Lisää jouluruokia löydät täältä.