Ainekset
150 g mozzarella (suorakaiteen muotoinen)
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
mausteita oman maun mukaan
öljyä uppopaistamiseen
VALMISTUSOHJE
Tiesitkö, että mozzarellatikkuja voi tehdä helposti myös kotioloissa?
1. Leikkaa mozzarellat noin 2 cm paksuisiksi tikuiksi.
2. Ota 3 kulhoa: yksi vehnäjauhoille, toinen kananmunille ja kolmas korppujauhoille. Riko kananmunien rakenne ja lisää vehnäjauhojen sekaan mausteita oman mielesi mukaan.
3. Pyörittele mozzarellatikut ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Siirrä leivitetyt mozzarellatikut pakastimeen. Pakastaminen on tärkeä vaihe, sillä muuten uppopaistamisesta tulee hankalaa, mozzarella valuu rasvaan ja jäljelle jää vain rapeat kuoret.
4. Kun mozzarellatikut ovat olleet pakkasessa ainekin tunnin, voit lämmittää paistoöljyn kattilassa. Uppopaista tikut n. 180 asteisessa rasvassa ja nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Tarjoile mozzarellatikut mieluisan dipin kanssa!
Valmistusaika: 20 min + pakastus