Kolmen juuston salamipeltipizza

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

Ainekset

PIZZAPOHJA
25 g tuorehiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
ripaus suolaa

TÄYTTEET
200 g valmista pizzakastiketta
100 g grana padano juustoraastetta
250 g mozzarellajuustoa
150 g salamia
150 g sinihomejuustoa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 225C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Valmista pizzapohja. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna liueta. Lisää joukkoon vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan vaivaten. Kun taikinassa on noin puolet jauhoista, lisää myös suola ja öljy.

 

3. Jatka vaivaamista, kunnes kaikki vehnäjauhot on lisätty. Vaivaa taikinaa leivitettyä työpöytää vasten vielä noin 5 minuuttia ja anna kohota liinan alla noin 25 minuuttia. Kaulitse taikina ja venytä uunipellille tasaisesti.

 

4. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle grana padano-juustoraastetta, tai mitä tahansa voimakkaan makuista juustoa raastettuna. Kuorruta viipaloiduilla mozzarellakiekoilla.

 

5. Asettele juustojen päälle salamiviipaleet, jotta ne jäävät paiston jälkeen näkyviin. Nypi kaikkein päällimmäiseksi isoja paloja sinihomejuustoa.

 

6. Paista pizzaa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea.

 

Tarjoile kolmen juuston salamipizza hivenen jäähtyneenä esimerkiksi tomaattisalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 8–10 palaa

Noin 1,80€ per pala