Kokonaan paistettua porsaan etuselkää, savustettua porsaankylkeä ja omenaa

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

Ainekset

1 kokonainen luuton porsaan etuselkä ilman luuta, noin 1 kg
2 omenaa
2 keltaista sipulia
100 g savustettua porsaankylkeä
½ ruukkua salviaa
2-3 rkl voita
1 dl valkoviiniä
1 paistopussi
½ dl vispikermaa
1-2 tl hyvää hyytelöä, esim. mustaviinimarjaa

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

 

perunapyreetä
salaattia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Liha saa paistua ihan rauhassa uunissa, täydellinen perjantai-illan ateria!

 

1. Esilämmitä uuni 175°C.

 

2. Leikkaa omenat ja sipulit lohkoiksi.

 

3. Kuutioi porsaankylki ja käristä kevyesti paistinpannulla ilman rasvaa.

 

4. Mausta luuton etuselkä kunnolla suolalla ja pippurilla, ruskista kauttaaltaan pienessä määrässä rasvaa. Laita liha paistopussiin ja aseta uunivuokaan. Lisää paistopussiin omenat, sipulit, käristetyt palat porsaankylkeä ja salvian lehdet (säästä muutama koristeluun). Lisää vielä lihan päälle 3 rkl voita sekä valkoviini.

 

5. Sulje paistopussi ja pistele terävällä veitsellä pussiin yläpuolelle 3-4 pientä reikää. Laita uunivuoka lihoineen uuniin kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta.

 

6. Ota liha uunista, avaa pussi varovaisesti ja kaada paistoneste kattilaan. Kiehauta neste niin että siitä jää puolet jäljelle. Lisää kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja hyytelöllä (esim. mustaviinimarja).

 

Tarjoa liha kastikkeella ja koristele salvian lehdillä. Lisukkeena sopii mainiosti perunapyree ja raikas vihersalaatti.

 

Valmistusaika: 1,5h

Annosmäärä: 6-8