Kesäkurpitsaranskalaiset

1349

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Brut Nature

Espanja > DO Cava

-%

1349

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Brut Nature

Espanja > DO Cava

-%

Ainekset

3 tuoretta kesäkurpitsaa
ripaus suolaa ja pippuria
1 dl maitoa tai kauramaitoa
2 dl kikhernejauhoja
2 rkl parmesaanijuustoa tai ravintohiivahiutaleita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa ne ensin pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi lohkoiksi ja vielä ranskalaismittaisiksi kaitaleiksi. Lisää suola ja pippuri.

 

3. Mittaa ensimmäiselle lautaselle maito ja yhdistä toiselle lautaselle kikhernejauhot sekä parmesaanijuusto. Jos haluat ranskalaisista vegaanisia, korvaa maito kauramaidolla ja parmesaani ravintohiivahiutaleilla. Kasta kesäkurpitsatangot yksi kerrallaan maidossa ja pyörittele sitten kikherneseoksessa. Levitä ranskalaiset uunipellille.

 

4. Paista kesäkurpitsaranskalaisia uunin ylätasolla 15–20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat kullanruskeita ja rapeita. Tarjoile kesäkurpitsaranskalaiset joko sellaisinaan tai esimerkiksi perinteisen hampurilaisaterian, aiolin tai muun herkkukastikkeen kanssa tai grillatun lohen kanssa!

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4–6