Grillattu lohi

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

1 kg lohifileetä

2 limetin kuori ja mehu

1 tl suolaa

1/4 tl jauhettua valkopippuria

Paistamiseen foliota

Kypsän kalan pinnalle

½ dl tilliä

1 sitruuna lohkoina

Kastike

120 g smetanaa

1 nippu tilliä

½ sitruunan mehu

1 rkl raastettua piparjuurta

suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rasvaisena kalana lohi on helppo grillattava!

Laita kylmällä vedellä huuhdottu filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle.
Nosta folion reunat ylöspäin.
Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.
Sivele fileen pintaan limettimehu.
Lisää raastettu limetin kuori, suola ja pippuri.
Grillaa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle hienonnettu tilli ja sipulilohkot

Valmista kastike.
Sekoita smetanan joukkoon hienonnettu tilli ja muut aineet.
Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa kun lohi on grillissä!

Tarjoa lohi kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kahdeksan annosta.