Kermainen maksakastike

2299

1,5 L

Villa Valentina Organic Sangiovese hanapakkaus

Italia > IGT Puglia

-%

2299

1,5 L

Villa Valentina Organic Sangiovese hanapakkaus

Italia > IGT Puglia

-%

Ainekset

500 g naudan maksaa
1 sipuli
1 porkkana
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
suolaa
1 dl kermaa
5 dl vettä
voita

persiljaa

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Maksakastike on todellista kotiruokaa. Kermaisuus pehmentää maksan makua mukavasti ja perunamuusin sekä puolukkahillon kanssa maksakastike on arkiherkkua. Kukapa ei lapsena olisi maksakastiketta maistanut. Tämä on yksi niistä ruoista, joita on silloin tällöin pakko saada. Parhaaseen lopputulokseen päästääksesi kannattaa katsoa tämä oiva resepti ja maksakastike onnistuu varmasti.

 

1. Poista maksasta kalvot ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja raasta porkkana.

 

2. Ruskista ensin maksapaloja kevyesti pannulla voissa. Lisää vielä voita ja pari ruokalusikallista jauhoja. Lisää pannulle vesi, sipuli, porkkana ja mausteet.

 

3. Anna hautua noin puolisen tuntia hyvin miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kerma ja anna hiljalleen kypsyä vielä noin 10 minuuttia.

 

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja puolukkahillon kera, ja koristele annos tuoreella persiljalla.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4