Kermainen kirjolohi-mangoldipasta

998

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

998

750 ml

Ruppertsberger Trocken Riesling

Saksa > Pfalz

Ainekset

250 g (1 paketti) tuorepastaa
1 keltasipuli
+ valkosipulinkynsi
300 g kirjolohikuutioita
voita + öljyä paistamiseen
2 dl kermaa
ripaus suolaa ja pippuria
100 g mangoldia
½ ruukkua basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kirjolohta, mangoldia ja pastaa! Maukas yhdistelmä, jonka kruunaa kerma ja tuore basilikaLohi kypsennetään paistamalla ja joukkoon lisätään kerma ja mausteet.
Mangoldi ja
 basilika sekoitetaan valmiiseen kastikkeeseen varovasti käännellen. 

(Mangoldi on toiselta nimeltään lehtijuurikas)

Kiehauta ensin kattilallinen vettä tuorepastaa varten.
Mausta suolalla ja jätä kattila porisemaan hiljalleen.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa ja lisää pannulle lohikuutiot, kun sipulien rakenne on pehmennyt. Paista lohikuutioita varovasti sekoitellen muutama minuutti, kunnes niiden pinta on saanut kunnolla väriä. Lisää pannulle kerma ja mausteet. Kiehauta.

Kypsennä tuorepasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja siivilöi suoraan lohikastikkeen joukkoon.

Viimeistele kermainen kirjolohipasta sekoittamalla joukkoon tuore mangoldi ja basilika. Mangoldin tilalla voit vaihtoehtoisesti käyttää myös pinaattia, ryöpättyä nokkosta tai pak choita. Nauti sellaisenaan tai herkuttele esimerkiksi tuoreen sahramileivän ja ruskeavoin kanssa.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 3-4