Karjalanpaisti

799

750 ml

Icono Cabernet Sauvignon

Icono Cabernet Sauvignon

Espanja >DO Valencia

799

750 ml

Icono Cabernet Sauvignon

Icono Cabernet Sauvignon

Espanja >DO Valencia

Ainekset

Karjalanpaisti 500g naudan sisäpaistia 500 g rasvatonta possua (esim. kinkkua tai sisäfileetä) TAI: valmis 1 kg karjalanpaistilihaa n. 4 kpl porkkanoita 1-2 sipulia n. 13 mustapippuria 1,5 - 2 tl suolaa 1 lihaliemikuutio

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Karjalanpaisti on helppo ja juhlava ruoka, joka valmistuu kuin itsestään.

Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen. Poista mahdolliset kalvot ja rasva ja kuutio pieniksi paloiksi. Ruskista ensin nautapalat kevyesti ja laita uunipadan pohjalle kerroksittain porkkanaviipaleiden ja sipulirenkaiden kanssa. Ripottele suolaa lihoille. Päällimmäiseksi tulevat porsaskuutiot. Laita pataan myös pippurit, sekä liemikuutio.

Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä pataa aluksi 200 asteessa 1 tunti. Alenna sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja laita pataan kansi päälle. Jatka kypsentämistä vielä kaksi tuntia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, punajuurien, maustekurkkuviipaleiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
wineforyou.fi