Karitsan potka ja juuresmuusia

3548

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

3548

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

Ainekset

4 karitsanpotkaa
2 sipulia
½ kokonaisesta valkosipulista
1 laakerinlehti
5 oksaa tuoretta timjamia
½ tl jeeraa
10 mustapippuria
5 maustepippuria
2 porkkanaa
5 dl valkoviiniä
n. 5 dl liha- tai kanalientä
tilkka oliiviöljyä
suolaa

 

Juuresmuusi
300 g porkkanaa
500 g puikulaperunaa
150 g voita
2,5 dl maitoa
suolaa

 

Kastike

sinappia

loraus giniä

maizenaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Karitsan potka on kiirettömän herkkua. Pitkään haudutettuna se on lähes lusikalla syötävää herkkua. Juuresmuusi kruunaa karitsan potka -annoksen.

 

1. Suolaa karitsan potkat 2-3 h. ennen valmistuksen aloittamista ja jätä ne temperoitumaan huoneenlämpöön.

 

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko porkkanat. Kuullota sipulit jeeran kanssa padassa pienessä määrässä öljyä.

 

3. Ruskista potkat kevyesti pannulla tai padassa. Laita potkat pataan ja lisää ensin valkoviini ja sen jälkeen liha/kanaliemi. Lisää laakerinlehti, kokonaiset pippurit, porkkanaviipaleet sekä timjaminoksat. Mausta suolalla.

 

4. Hauduta potkia joko uunissa 150C asteessa noin 3,5 tuntia tai hellalla miedolla lämmöllä noin 2,5-3 tuntia. Kun luu irtoaa helposti lihasta, ovat karitsan potkat valmiit.

 

5. Kuori ja keitä juurekset, säästä keitinvesi. Murskaa kypsät juurekset voin kanssa. Lisää maito ja suola ja sekoita. Muusin ei tarvitse olla tasaista, vaan siinä voi olla hieman sattumia.

 

6. Siivilöi keitinliemi ja tee siitä kastike lisäämällä hieman sinappia ja giniä. Keitä kasaan ja suurusta tarvittaessa maizenalla.

 

Valmistusaika: 4 h

Annosmäärä: 4

Resepti:  Samuil Angelov