Karitsan paahtopaisti ja broccolini-kanttarellipaistos

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

PAAHTOPAISTI

500 g karitsan paahtopaistia

1 tl dijon sinappia

2 oksaa sitruunatimjamia

1 rkl öljyä

öljyä + voita paistamiseen

 

1 paketti broccoliniä

5 isoa kanterellia tai 2 isoa herkkusientä

2 valkosipulinkynttä

suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Revi sitruunatimjamista lehdet talteen, hienonna, ja sekoita mukaan sinappi ja öljy. Sivele sinappi-öljy karitsan paahtopaistin pintaan. Anna marinoitua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

 

2. Ryöppää sillä aikaa broccolinit nopeasti kiehuvassa vedessä. Nosta kattilasta reikäkauhalla ja jäähdytä kylmässä vedessä. Huuhtele hyvin ja leikkaa kantarellit lohkoiksi, kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.

 

3. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Kun pannu savuaa, nosta marinoitu karitsan paahtoaisti marinadeineen kuumalle pannulle ja lisää nokare voita. Paista paahtopaistia noin viisi minuuttia molemmin puolin ja paista kiinni kaikki punaiset sivut huolellisesti. Liha saa olla pinkkiä, mutta jos pidät kypsemmästä lihasta, voit jatkaa kypsentämistä vielä kannen alla jälkilämmöllä noin 5 minuuttia. Kääri paisti kypsentämisen jälkeen folioon vetäytymään. Anna levätä noin 10 minuuttia ja leikkaa vasta sitten ohuiksi siivuiksi.

 

4. Huuhtele paistinpannu ja laita se takaisin levylle. Paista sienet, valkosipuli sekä broccolinit nopeasti pannulla ensin kannen alla niin, että broccolini kypsyy sienistä haihtuvasta nesteessä.
Poista kansi ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Nauti paahtopaisti joko lämpimänä tai kylmänä broccoliini-sienipaistoksen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min (+marinointi)

 

Annosmäärä: 4