Kampasimpukkaa, pekonia ja hernepyreetä

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

1 paketti pekonia

HERNEPYREE:
150 g herneitä (pakaste)
2 dl kermaa
2 rkl voita
0,3 tl sokeria
1/2 sitruunan mehu
suolaa

150 g kampasimpukoita
80 g voita paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Leikkaa pekonit saksilla karkeasti puoliksi ja paista pannulla todella rapeiksi.
Siirrä syrjään odottamaan talouspaperinpalojen välissä.

Valmista hernepyree:
Kuumenna pakasteherneitä pienessä kattilassa kerman ja voin kanssa.
Aja massa tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta sokerilla, suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.
Lohko ja säästä toinen puolikas tarjoiluun!

Sulata kampasimpukat joko juoksevan veden alla tai ottamalla edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin.
Poista kampasimpukoista ”parrat” ja poista epämääräisen väriset yksilöt.
Kuumenna pannulla voi ja odota kunnes se lopettaa vaahtoamisen.
Lisää molemmilta puolilta suolatut kampasimpukat pannulle ja paista noin 2minuutia per puoli, välillä kuumalla voilla niitä sivellen. Ota simpukat lautaselle ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia.
Kokoa annos kuvan mukaiseksi ja tarjoile halutessasi balsamicokastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4