Ainekset
1 paketti pekonia
150 g kampasimpukoita
80 g voita paistamiseen
HERNEPYREE
150 g herneitä (pakaste)
2 dl kermaa
2 rkl voita
0,3 tl sokeria
1/2 sitruunan mehu
suolaa
VALMISTUSOHJE
Onko hakusessa hienostunut resepti juhlavampaan hetkeen? Nyt nappasi!
1. Leikkaa pekonit saksilla karkeasti puoliksi ja paista pannulla todella rapeiksi. Siirrä syrjään odottamaan talouspaperinpalojen väliin.
2. Valmista hernepyree: Kuumenna pakasteherneitä pienessä kattilassa kerman ja voin kanssa. Aja massa tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta sokerilla, suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Säästä toinen sitruunan puolikas tarjoiluun!
3. Sulata kampasimpukat joko juoksevan veden alla tai ottamalla edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin. Poista kampasimpukoista ”parrat” ja poista epämääräisen väriset yksilöt.
4. Kuumenna pannulla voi ja odota kunnes se lopettaa vaahtoamisen. Lisää molemmilta puolilta suolatut kampasimpukat pannulle ja paista noin 2 minuutia per puoli, välillä kuumalla voilla niitä sivellen. Ota simpukat lautaselle ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia. Kokoa annos kuvan mukaiseksi ja tarjoile halutessasi balsamicokastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4