Kaalilaatikko

1349

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

1349

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

Ainekset

n. 1 kg keräkaalia
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
2 tl meiramia
mustapippurirouhetta
3 rkl siirappia
1/2 dl puuroriisiä

1 rkl voita

puolukkahilloa tai -survosta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi, arkiruokaa siis parhaimmillaan!

 

1. Silppua kaali. Jätä kannan kovin osa pois.

 

2. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Kuori ja hienonna mukaan sipulit. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia silloin tällöin sekoitellen.

 

3. Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Mausta lihat meiramilla ja mustapippurilla, ja sekoita mukaan siirappi. Sekoita jauhelihapaistos kaali-sipulin joukkoon.

 

4. Voitele uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaali-jauhelihaseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.

 

5. Kypsennä kaalilaatikkoa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

 

Tarjoa kaalilaatikko perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa.

 

Valmistusaika: 1,5 h

Annosmäärä: 6-8

Noin 1,50€ per annos