Ainekset
2 punajuurta
2 valkosipulinkynttä
pinjansiemeniä
1 pnt basilikaa
1,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g parmesaania
keksejä
VALMISTUSOHJE
Esilämmitä uuni 200°C asteeseen.
1. Kuori ja kuutioi punajuuri. Laita punajuurikuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä, kunnes ne ovat mukavan pehmeitä.
2. Kuumenna pannu, ja paahda pinjansiemeniä hetken aikaa, kunnes ne ovat kevyesti kauniin ruskeita. Kuori valkosipuli.
3. Laita kypsät punajuuret, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika, oliiviöljy ja juusto tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi, ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Tarjoile haluamiesi keksien päällä ja koristele pinjansiemenillä ja juustoraasteella. Pesto on parhaimmillaan, kun valmistat sen etukäteen ja annat tekeytyä jääkaapissa muutamasta tunnista seuraavan päivään.
Valmistusaika: 45min
Annosmäärä: 4