Ainekset
1 pkt (500g) torttutaikina
1 kananmuna
1 pkt (150g) graavilohta
nippu tilliä
LOHITÄYTE
1 pkt (200g) kylmäsavulohi -tuorejuusto
1 punasipuli
2 rkl kapriksia
1 limen mehu
tuoretta tilliä
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
Oletko jo maistanut suolaisia joulutorttuja? Näissä tortuissa raikas lohitäyte lisätään vasta paistamisen jälkeen!
1. Ota torttutaikina sulamaan. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja leikkaa tortut haluamaasi muotoon.
2. Voitele tortut munalla ja paista uunissa 225-asteessa noin 10-15 min.
3. Tällä välin valmistele lohitäyte. Yhdistä kylmäsavulohi-tuorejuusto, pilkottu punasipuli sekä kapriksia. Mausta tillillä ja sitruunan mehulla. Sekoita hyvin, maista ja lisää maustetta tarpeen mukaan.
4. Laita torttujen päälle lohitäyte ja kruunaa tortut graavilohiviipaleilla sekä tillillä.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 10 torttua