Joulumakkarat

3398

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2019

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

3398

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2019

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

Ainekset

500 g porsaan jauhelihaa
100 g ohrasuurimoita
1 dl kuohukermaa
1 hienonnettu keltasipuli
1 dl kylmää vettä
1 rkl perunajauhoja
1½ rkl sinappia
½ rkl maustepippureita jauhettuna
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua valkopippuria
1 rkl suolaa
n. 2 m porsaan suolia
sidelankaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kokeile tänä jouluna itsetehtyjä joulumakkaroita!

 

1. Anna ohrasuurimoiden olla ½ litrassa kylmää vettä 10-12 tuntia. Liota suolia pakkauksen ohjeiden mukaan.

 

2. Siivilöi vesi ohrasuurimoista ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, mielellään monitoimikoneessa. Huuhtele suolet ja laita ne lihamyllyn makkarasarveen. Täytä suolet makkaramassalla.

 

3. Älä täytä makkaroita liian täyteen, koska taikina turpoaa kypsennyksen aikana ja saattaa tällöin rikkoa kuoren.

 

4. Sido makkarat sidelangalla sopivan pituisiksi. Hauduta makkarat kevyesti suolatussa vedessä ilman kantta noin 20 minuuttia. Mausta keitinvesi myös halutessasi maustepippurilla ja laakerinlehdillä.

 

Valmistusaika: 1 h (+ liotusaika)

Annosmäärä: 6 annosta