Ainekset
500 g porsaan jauhelihaa
100 g ohrasuurimoita
1 dl kuohukermaa
1 hienonnettu keltasipuli
1 dl kylmää vettä
1 rkl perunajauhoja
1½ rkl sinappia
½ rkl maustepippureita jauhettuna
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua valkopippuria
1 rkl suolaa
n. 2 m porsaan suolia
sidelankaa
VALMISTUSOHJE
Kokeile tänä jouluna itsetehtyjä joulumakkaroita!
1. Anna ohrasuurimoiden olla ½ litrassa kylmää vettä 10-12 tuntia. Liota suolia pakkauksen ohjeiden mukaan.
2. Siivilöi vesi ohrasuurimoista ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, mielellään monitoimikoneessa. Huuhtele suolet ja laita ne lihamyllyn makkarasarveen. Täytä suolet makkaramassalla.
3. Älä täytä makkaroita liian täyteen, koska taikina turpoaa kypsennyksen aikana ja saattaa tällöin rikkoa kuoren.
4. Sido makkarat sidelangalla sopivan pituisiksi. Hauduta makkarat kevyesti suolatussa vedessä ilman kantta noin 20 minuuttia. Mausta keitinvesi myös halutessasi maustepippurilla ja laakerinlehdillä.
Valmistusaika: 1 h (+ liotusaika)
Annosmäärä: 6 annosta