Joulukinkku

3499

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

3499

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2020

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

-%

Ainekset

Noin 6 kg harmaasuolattu joulukinkku
kylmää vettä

 

3 rkl sinappia

1 dl korppujauhoja

neilikoita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Joulukinkku on joulupöydän tähti!

 

Jos sinulla on pakastettu kinkku, sulamisaika jääkaapissa on eri kokoisille kinkuille:

2-4 kg:n kinkku saa sulaa jääkaapissa n. 2-3 vrk.

6-8 kg:n kinkku saa sulaa jääkaapissa n. 3-4 vrk.

10-12 kg:n kinkku saa sulaa jääkaapissa n. 4-5 vrk.

 

Ota kinkku huoneenlämpöön 3-5 tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.

 

1. Jos kinkussa on verkko, jätä se kinkun ympärille. Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla. Nosta joulukinkku silavapuoli ylöspäin uunipellin päälle olevalle uuniritilälle. Lisää uunipellille pari desilitraa vettä.

 

2. Kypsennä kinkkua, kunnes paistomittari näyttää 75-80 astetta (laita mittari kinkun paksuimpaan kohtaan). Kinkun kypsennys kestää 1 – 1,5 tuntia kiloa kohden. Anna kinkun vetäytyä rauhassa ennen viimeistelyä.

 

3. Poista verkko, nahka ja pintarasva terävän veitsen avulla. Sivele kinkun pintaan sinappia. Ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja ja painele neilikoita koristeeksi.

 

4. Paista joulukinkku uunissa 225 asteessa kauniin ruskeaksi, eli noin 15 minuuttia.

 

5. Siivilöi paistoliemi talteen. Jäähdytä liemi, kuori sen pinnalle hyytynyt rasva pois ja kuumenna jäljelle jäänyt liemi kastikkeeksi.

 

 

Valmistusaika: 30 min + noin 10 tuntia

Noin 2,5€ per annos

 

Katso sinappiresepti tästä.