Joka kodin lanttulaatikko

1498

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1498

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

500 g lanttusosetta
1 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
1 rkl siirappia
ripaus inkiväärijauhetta
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja pinnalle
voinokareita pinnalle

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 175C asteeseen ja voitele syvä uunivuoka valmiiksi.

 

2. Kuumenna lanttusose nopeasti kattilassa ja nosta pois liedeltä. Sekoita soseen joukkoon vähitellen korppujauhot, kuohukerma, siirappi, mausteet ja kananmuna. Lisää kananmuna viimeisenä, mielellään jo kevyesti jäähtyneeseen massaan, jotta kananmuna ei heti kypsy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

3. Kaada lanttumassa valmiiksi voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareet. Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes vuoan pinta kevyesti ruskistuu ja massa on kypsää.

 

Tarjoile lanttulaatikko aina suoraan uunista.

 

Voit valmistaa laatikot jo hyvissä ajoin ennen joulua ja tarvittaessa vaikka pakastaa. Näin vuokia ei tarvitse kuin lämmittää itse jouluateriaa varten. Jos pakastat vuoan, lisää korppujauhot ja voinokareet vasta sulatuksen jälkeen.

 

Valmistusaika: 90 min
Annosmäärä: 8-10