Jauhelihapiirakka

1498

750 ml

Piqueras Gran Marius Reserva Superior

Espanja

-%

1498

750 ml

Piqueras Gran Marius Reserva Superior

Espanja

-%

Ainekset

RAHKA-VOITAIKINA
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita
1 prk maitorahkaa

 

TÄYTE
400 g jauhelihaa
1 dl riisiä
3 kananmunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita tai öljyä
suolaa
2 tl kuivattua timjamia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
mustapippuria

 

voiteluun kananmunaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteinen resepti, jonka kanssa ei voi mennä pieleen! Katso myös viinisuositus.

 

1. Esilämmitä uuni 200°C, vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi paloiteltuna ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Siirrä kelmulla peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

 

2. Keitä riisi kypsäksi ja kananmunat koviksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja lisää lopuksi sipulit hautumaan lihan sekaan. Mausta. Sekoita riisi ja kuoritut, hienonnetut munat jauhelihan joukkoon.

 

3. Jauhota alusta ja kauli hieman yli puolet taikinasta pikkuisen piirakkavuokaa suuremmaksi ympyräksi. Jos pinta tuntuu tahmealta, levitä jauhoja myös taikinan pintaan. Nosta taikina piirakkavuokaan, ja käännä taikinan reunat hieman vuoan reunusten yli. Levitä täyte vuokaan. Kauli lopusta taikinasta piirakalle kansi, ja nypistele reunat tiukasti kiinni. Voitele piirakka kananmunalla, ja pistele haarukalla muutama reikä.

 

4. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kauniin ruskeaksi.

 

Valmistusaika: 1h

Annosmäärä: 6-8