Jauhelihapiirakka

998

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali>Vinho Regional Lisboa

-%

998

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali>Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

Rahka-voitaikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

200 g voita

1 prkmaitorahkaa

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 dl riisiä

3 kananmunaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl voita tai öljyä

suolaa

2 tl kuivattua timjamia

1 tl paprikajauhetta

1/2 tl cayennepippuria

mustapippuria

Voiteluun:

kananmunaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Taikina:
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi paloiteltuna ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Siirrä kelmulla peitettynä jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.Keitä riisi kypsäksi ja kananmunat koviksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja lisää lopuksi sipulit hautumaan lihan sekaan.
Mausta. Sekoita riisi ja kuoritut, hienonnetut munat jauhelihan joukkoon.

Jauhota alusta reilulla ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Jos pinta tuntuu tahmealta levitä jauhoja myös taikinan pintaan.
Nosta taikina leivinpaperin päälle. Kaada täyte taikinalevyn toiselle puolelle. Taita toinen puoli täytteen päälle ja nypistele reunat tiukasti kiinni.
Vedä piirakka leivinpapereineen uunipellille.

Voitele piirakka kananmunalla ja pistele haarukalla muutama reikä.
Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kauniin ruskeaksi.