Jauhelihapiirakka

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

600 g iso voitaikina

 

TÄYTE

400 g jauhelihaa

1 dl riisiä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl voita tai öljyä

suolaa ja pippuria

cayennepippuria

voiteluun kananmunaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteinen resepti, jonka kanssa ei voi mennä pieleen!

 

1. Esilämmitä uuni 200°C ja ota voitaikina huonenlämpöön sulamaan.

 

2. Keitä riisi kypsäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha ja lisää lopuksi sipulit lihan sekaan. Mausta mielesi mukaan. Sekoita riisi jauhelihan joukkoon.

 

3. Kaulitse puolet voitaikinasta leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi levyksi. Voit tehdä lihapiirakkaa pellillä tai pyöreässä piirakkavuoassa. Jos käytät piirakkavuokaa, leikkaa taikina vuoan mukaisesti pyöreään muotoon.

 

4. Levitä täytteet voitaikinan päälle ja nosta toinen puolisko voitaikinasta täytteiden päälle. Painele reunat kiinni haarukalla ja voitele pinta kananmunalla.

 

5. Paista piirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Valmistusaika: 1h

Annosmäärä: 8