Ainekset
400 g jauhelihaa
6 isoa perunaa
4 isoa porkkanaa
1 ps herneitä
1 ps herneitä
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
4 dl lihalientä
Suolaa ja mustapippuria
2 rkl voita vuoan voiteluun ja laatikon pinnalle
VALMISTUSOHJE
Klassikko. Kotiruokaa parhaimmillaan!
1. Viipaloi perunat ja sipulit mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Silppua valkosipuli. Pilko porkkanat.Paista jauheliha ja mausta kevyesti mustapippurilla ja suolalla.
2. Lataa kaikki ainekset kerroksittain vuokaan. Aloita ja lopeta perunoilla. Mausta suolalla ja pippurilla joka kerros.
3. Lisää lihaliemi. Laita muutama voinokare perunoiden päälle.
4. Hauduta uunissa 2-2,5 h (200 asteessa n. 40 min, jotta pinta saa väriä ja loppuaika 150 asteessa.) Jos pinta tummuu liikaa, niin laita päälle kansi tai folio.
Annosmäärä: 6
Valmistusaika: 2-3 h
Noin 1€ per annos