Jauheliha-bataattiblokki

539

375 ml

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 375ml

Chile > Curicó

-%

539

375 ml

Espiritu de Chile Cabernet Sauvignon 375ml

Chile > Curicó

-%

Ainekset

400 g sika-nautajauhelihaa

1 sipuli

öljyä paistamiseen

1 bataatti

1 parsakaali

2 kananmunaa

2 dl kermaa

3 dl vettä + lihaliemikuutio

1 dl juustoraastetta

suolaa ja pippuria

grillimaustetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi ja nosta jauheliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Voitele pienehkö uunivuoka valmiiksi ja valmistele lihaliemi.

 

2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauhelihat sipulikuutioiden kanssa pienessä määrässä öljyä kuumalla pannulla.

 

3. Kuori ja viipaloi bataatti ohuen ohuiksi viipaleiksi. Lado bataattiviipaleet ruskistuneiden jauhelihojen päälle kerrokseksi, sammuta liesi ja kypsennä viipaleita hetki jauhelihoista höyrystyvässä nesteessä kannen alla. Kun bataatti on pehmentynyt, kumoa paistos voideltuun uunivuokaan.

 

4. Lohko parsakaali noin suupalan kokoisiksi paloiksi ja painele uunivuokaan bataattien ja jauhelihan sekaan.

 

5. Sekoita keskenään kananmunat, kerma, lihaliemi, juustoraaste ja mausteet. Kaada munamassa uunivuokaan jauhelihaseoksen joukkoon ja sekoita kevyesti, jotta munamassa asettuu vuokaan pohjaa myöten.

 

6. Kypsennä bataattiblokkia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kananmuna hyytyy.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4 annosta

Noin 2,20€ per annos