Japanilaiset dumplingit

1199

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

1199

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

Ainekset

1 paketti dumpling taikinakiekkoja (pakaste)
TÄYTE:
3 kevätsipulia
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 pussi katkarapuja (pakaste)
2 tl soijakastiketta
2 tl maissijauhoja
1 rkl öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Japanilaiset dumplingit eli täytetyt taikinanyytit. Dumplingit ovat sopiva valinta kun haluaa tarjota jotain pientä ja hyvää.

 

Ota taikinat huoneenlämpöön vasta, kun alat työstämään täytettä.

1. Hienonna pestyt kevätsipulit. Kuori ja hienonna inkivääri. Valuta sulaneet katkaravut.

 

2. Saksi ravut pienemmiksi paloiksi, ja sekoita kaikki aineet keskenään. Jos massa tuntuu liian vetiseltä, voit lisätä maissijauhoja teelusikallinen kerrallaan.

 

3. Asettele pyöreät taikinalevyt eteesi riviin työn helpottamiseksi.

 

4. Lusikoi jokaisen kiekon keskelle taikinapallo ja kostuta sormesi vedellä. Painele reunat kiinni niin, että aloitat toisesta päästä ja rypytät nyytit kuvan mukaisesti. Kuivaa jokaisen erän jälkeen sormesi, jotta vältyt taikinan tarttumiselta sormiin.

 

5. Kuumenna wokpannulla pieni määrä vettä ja lisää pannuun rypytetyt nyytit saumapuoli ylöspäin. Kun vesi on haihtunut, lisää pannuun öljyä ja paista alapuoli rapeaksi. Jos taikinanyytit hajoavat kesken paiston, laita seuraavaan erään vähemmän vettä aluksi.

 

Tarjoa dumplingit kuumina paistopuoli alaspäin haluamiesi makukastikkeiden tai majoneesin kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4