Härkäruukku

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

Ainekset

n. 500 g naudanlihasuikaleita
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 lihaliemikuutio tai fondia
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 rkl worcestershirekastiketta (tai soijakastiketta)
1 rkl sinappia
2 dl kermaa
n. 200 g smetanaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua rakuunaa
2 tl roseepippureita murskattuna
1 tl kuivattua timjamia
suolaa maun mukaan
n. 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl konjakkia
Lisäksi: voita tai öljyä lihojen ruskistukseen
Mustapippuria ja suolaa maustamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Ruskista lihat ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Jos käytät muuta lihaa kuin fileetä, niin kypsennä lihat kypsiksi ja mureiksi. Voit myös hauduttaa lihoja tilkassa lihalientä.

 

2. Aloita kastikkeen valmistelu kuullottamalla sipuleita hetki tilkassa öljyä tai voita. Lisää mausteet, worcestershirekastike, siirappi, lihaliemikuutio, kerma, smetana ja sinappi – sekoita hyvin. Keitä hetki kasaan, lisää konjakki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

 

3. Lisää ruskistetut/kypsennetyt lihat joukkoon, anna kiehahtaa hetken ja lisää sen jälkeen persilja.

 

Vinkki: Härkäruukkuun sopivat myös hillosipulit ja/tai ruskistetut sienet.

 

Valmistusaika: 45min

Annosmäärä: 6-8

Noin 2,70€ per annos

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
https://www.tinskunkeittiossa.fi/