Härkäruukku

1599

750 ml

Nugan Estate Durif

Australia > Riverina

-%

1599

750 ml

Nugan Estate Durif

Australia > Riverina

-%

Ainekset

n. 500 g naudanlihasuikaleita

1 iso sipuli 

2 valkosipulinkynttä

1 lihaliemikuutio

1 rkl siirappia tai hunajaa

1 rkl worcestershirekastiketta

1 rkl sinappia

2 dl kermaa

n. 200 g smetanaa

ripaus suolaa ja pippuria

riisiä lisukkeeksi

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ravintoloista tuttu härkäruukku onnistuu myös kotioloissa!

 

1. Ruskista kattilassa lihat. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli sekä valkosipuli.

 

2.  Lisää worcestershirekastike, hunaja ja sinappi ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja lihaliemikuutio. Laita kattilan kansi päälle ja anna kastikkeen hautua kasaan keskilämmöllä.

 

3. Lisää vielä kastikkeeseen smetana ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Tarjoa härkäruukku riisin kanssa!

 

Vinkki: Härkäruukkuun sopii myös hillosipulit sekä ruskistetut sienet!

 

Valmistusaika: noin 40 min

Annosmäärä: 6

 

Viinisuositus: Nugan Estate Durif

Spread the love