Härkäruukku

998

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

998

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

Ainekset

n. 500 g naudanlihasuikaleita
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 lihaliemikuutio tai fondia
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 rkl worcestershirekastiketta (tai soijakastiketta)
1 rkl sinappia
2 dl kermaa
n. 200 g smetanaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua rakuunaa
2 tl roseepippureita murskattuna
1 tl kuivattua timjamia
suolaa maun mukaan
n. 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl konjakkia
Lisäksi: voita tai öljyä lihojen ruskistukseen
Mustapippuria ja suolaa maustamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ruskista lihat ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Jos käytät muuta lihaa kuin fileetä, niin kypsennä lihat kypsiksi ja mureiksi. Voit myös hauduttaa lihoja tilkassa lihalinetä.

Tee kastike: Kuullota sipuleita hetki tilkassa öljyä tai voita.
Lisää mausteet, worcestershirekastike, siirappi, lihaliemikuutio, kerma ja smetana ja sinappi – sekoita hyvin.
Keitä hetki kasaan lisää konjakki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää ruskistetut/kypsennetyt lihat joukkoon ja anna kiehahtaa.

Lisää persilja.

Vinkki: Härkäruukkuun sopivat myös hillosipulit ja/tai ruskistetut sienet.

Tarjoile riisin ja patongin kanssa

Alkuperäinen resepti ja kuva:
https://www.tinskunkeittiossa.fi/